Debreceni Rocklexikon 1963-2000

A Rocklexikon 1964-1990 kiadványt szerkesztette: Váradi Ferenc
Az 1990-2000-es Rocklexikon szerkesztői: Váradi Ferenc, Szabó Krisztina és Bakó Csaba
Az eredeti kiadványokat újragépelte, javította és kiegészítette: Tikász Gergely

Katvanhoe

Bujdosó András gitáros alapította, miután kiszállt az Ölveti Blues Band-ből. A zenekar facebook oldalán a következő leírás szerepel: Már „nem emlékszem, hogy is volt”, csak azt tudom, hogy a KATVANHOE név valamikor húsz évvel ezelőtt született egy olyan helyen, ahol tüzes vizet mértek. A jelentéséről nem sokat lehet tudni, valószínűleg egy képzeletbeli indián neve lehetett. Szóval, nem sokkal ezelőtt ismét felbukkant ez az indián, és miután tanácskozott a Nagy Manitou-val, úgy döntött, hogy zenekart alapít: így lett a mi nevünk KATVANHOE.
Az elmúlt két évtizedben KATVANHOE sokfelé megfordult a világban, magába szívta a különböző zenei irányzatokat, kiválasztotta és összegyúrta azokat a stílusokat, ami neki leginkább tetszett; a funky, a blues és a rockzene ötvözete egyedi hangzást adott a zenekarnak.
A négy halandó - akiknek nevét adta - már régóta bűvölték hangszereiket, mindegyiknek jól nyomon követhető zenei múltja van. Azért találkoztak, hogy ez a zene életre keljen, elérjen mindenkihez, aki nyitott és fogékony arra, hogy - a mára erősen deformálódott zenék között - megtalálja egy valódi zene igazi értékeit.

Tagok 2017-ben: Bujdosó András (gitár), Varga Imre (gitár), Mező Ori (dob), Nikolin Zoltán (basszusgitár)